Jan Siemerink is de nieuwe teammanager van Ajax. De oud-tennisser vervangt Tjerk Smeets, die per 1 februari aan de slag ging als directeur bij de Nederlandse honkbalbond.

De 47-jarige Siemerink nam vorig jaar vanwege een verschil van inzicht afscheid als directielid van de Nederlandse tennisbond KNLTB.

"Dankzij mijn topsportachtergrond weet ik wat er van de spelers gevraagd wordt en wat ze nodig hebben om te kunnen presteren", licht Siemerink zijn nieuwe uitdaging toe op de site van Ajax. Eind 2016 stopte hij na bijna tien jaar als Davis Cup-captain.

Siemerink, een fervent Ajax-fan, stopte in 2002 met tennissen. "De jaren na mijn loopbaan heb ik, met name als captain van het Davis Cup-team, een nog beter beeld gekregen van de totale organisatie rondom een sportploeg."

"Na gesprekken met Edwin van der Sar en Marc Overmars werd ik steeds enthousiaster over de functie, dus ik ben blij dat ze voor mij gekozen hebben. Ik heb er enorm veel zin in en kijk ernaar uit om gezamenlijk het eerste elftal zo goed mogelijk te faciliteren, zodat de ambities van Ajax bereikt kunnen worden."

Wimbledon

Als tennisser schreef Siemerink vier ATP-toernooien op zijn naam. In 1998 stond hij enige tijd veertiende op de wereldranglijst. Zij beste resultaat op een Grand Slam-toernooi was datzelfde jaar: een kwartfinaleplek op Wimbledon.

Eind december kondigde Smeets zijn vertrek aan bij Ajax. De oud-honkbalinternational (37), die in 2013 David Endt opvolgde, koos voor een carrière als technisch directeur bij de KNBSB.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie