PSV moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam wederom stellen zonder Marco van Ginkel.

De 25-jarige middenvelder kampt nog altijd met knieklachten die hem afgelopen woensdag in het met 1-0 gewonnen thuisduel met Excelsior ook al aan de kant hielden.

"Van Ginkel zal er morgen niet bij zijn. Het gaat wel beter met hem, maar niet snel genoeg", gaf trainer Phillip Cocu vrijdag op zijn persconferentie te kennen.

Van Ginkel liep de blessure begin dit jaar op tijdens een training op het trainingskamp in de Verenigde Staten, maar kon wel gewoon in een aantal wedstrijden na de winterstop in actie komen.

Van Ginkel werd tegen Excelsior vervangen door Mauro Junior en de kans is groot dat de behendige Braziliaan ook tegen Sparta Rotterdam aan de aftrap verschijnt.

Cocu verwacht een lastig duel op Het Kasteel, ook al is PSV de koploper en Sparta Rotterdam de hekkensluiter in de Eredivisie.

Carnaval

"We zullen morgen veel strijd moeten leveren, gezien de situatie waarin Sparta Rotterdam zit. Ze zullen vechten voor iedere centimeter. Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden", vertelde hij.

"We streven ernaar mooi te voetballen. De ene wedstrijd lukt dat beter dan de andere. Maar in welk scenario dan ook: de drie punten zijn heilig."

Cocu had nog wel een duidelijke boodschap aan zijn spelers. "Geen overwinning is ook geen carnaval."

De confrontatie tussen Sparta Rotterdam en PSV vangt zaterdag om 19.45 uur aan en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

PSV heeft aan kop van de ranglijst zeven punten voorsprong op naaste achtervolger Ajax, dat het zondag in eigen huis opneemt tegen FC Twente.

Sparta Rotterdam bezit na 22 speelrondes slechts veertien punten, twee minder dan de twee ploegen daarboven, Roda JC en FC Twente (beide zestien).

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie