In een weinig spectaculaire wedstrijd heeft ADO Den Haag donderdag met 1-0 gewonnen van Vitesse. Sheraldo Becker nam in het Cars Jeans Stadion de enige treffer voor zijn rekening.

Door de zege melden de Hagenaars zich in de strijd om tickets voor de play-offs. De ploeg van coach Alfons Groenendijk staat nu achtste met 31 punten. Vitesse staat daar één plek en drie punten boven.

ADO opende nog sterk in eigen huis en kreeg ook de eerste grote kans. Erik Falkenburg schoot de bal hard op de voeten van keeper Remko Pasveer na een afgemeten voorzet van Becker, de meest dreigende speler aan Haagse zijde.

In het vervolg van de eerste helft toonde ook Vitesse wat van zijn aanvallende intenties, maar mede doordat Luc Castaignos de bal niet bij de inlopende Thomas Bruns kreeg, leidde dat aan beide kanten niet tot uitgespeelde kansen.

De thuisploeg moest het hebben van hoge ballen in de vijandige zestien, de Arnhemmers hoopten op een ingeving van mannen in vorm Mason Mount en Bryan Linssen. Beide tactieken bleken niet bepaald effectief, waardoor de ploegen zonder doelpunten de rust ingingen.

Becker

Kort na rust brak Becker dan toch de ban. De rappe buitenspeler werd gelanceerd door Abdenasser El Khayati, liet Vitesse-aanvoerder Guram Kashia zijn hielen zien en faalde oog in oog met Pasveer niet.

De achterstand was voor de Arnhemmers het sein om het tempo op te schroeven, maar meer dan pogingen van Beerens en Mount die eindigden in de handen van Robert Zwinkels leverde dat aanvankelijk niet op, vooral omdat Castaignos in de tang zat bij Tom Beugelsdijk en Wilfried Kanon. De spits volleerde zelf in kansrijke positie ook nog eens ver naast.

Ook de aanvallende wissels van Vitesse-trainer Henk Fraser, die zijn geschorste topscorer Tim Matavz node miste, mochten niet baten. Linssen kreeg zijn hoofd niet goed tegen een voorzet van invaller Navarone Foor en ook stormram Matt Miazga kwam niet tot een goede kopbal.

ADO, tijdens het Haags kwartiertje luidruchtig gesteund door de eigen aanhang, hield in de slotfase betrekkelijk eenvoudig stand en boekte de negende overwinning van het seizoen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie