Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn basisopstelling voor het thuisduel met FC Groningen op donderdag op twee plaatsen gewijzigd.

De coach doet tegen Groningen een beroep op Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps. De rentree van beide verdedigers gaan ten koste van Renato Tapia en Tyrell Malacia.

Van Bronckhorst had woensdag op de persconferentie al aangekondigd met name in zijn verdediging enkele aanpassingen te doen. Feyenoord ging zondag verrassend met 1-0 ten onder tegen VVV-Venlo.

Van der Heijden stond net als Eric Botteghin, die op de bank plaatsneemt, lang aan de kant met een blessure. Hij maakt zijn eerste minuten sinds de winterstop. Hij speelde in september zijn laatste competitieduel.

Groningen

FC Groningen moet het doen zonder de spitsen Mimoun Mahi en Lars Veldwijk. De Marokkaanse clubtopscorer kampt met een kuitblessure. Veldwijk, die in de winterstop van coach Ernest Faber te horen kreeg dat hij beter kan vertrekken, is gepasseerd.

Door de afwezigheid van de twee spitsen speelt Groningen met een versterkt middenveld, waar weer een plek is voor de 18-jarige Tom van de Looi. De middenvelder maakte 21 januari zijn debuut voor de Noorderlingen en is sindsdien basisspeler.

De van Ajax gehuurde rechtsback Deyovaisio Zeefuik maakt zijn debuut in de basis bij de ploeg van Faber, die ook plaats heeft ingeruimd voor Kasper Larsen en Uriel Antuna.

Opstelling Feyenoord: Jones; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Haps; Toornstra, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Larsen, Warmerdam; Artuna, Van de Looi, Drost, Van Nieff, Doan; Van Weert.

Het duel in De Kuip begint om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.