Jürgen Locadia is klaar om zijn debuut te maken bij Brighton & Hove Albion in de Premier League. Manager Chris Hughton heeft de van PSV overgenomen aanvaller donderdag opgenomen in de selectie voor de wedstrijd van zaterdag tegen Stoke City.

"Hij heeft nu anderhalve week getraind en is klaar om te spelen", zei de manager donderdag. Brighton betaalde in januari 16 miljoen euro aan PSV om de 24-jarige spits over te nemen.

De Engelse club wist dat hij nog kampte met een bovenbeenblessure maar dat weerhield Brighton niet om Locadia de duurste aankoop ooit te maken. De aanvaller raakte begin december geblesseerd in de topper tussen Ajax en PSV (3-0).

"We hebben hem ondanks zijn blessure gehaald, omdat van hem veel dreiging uitgaat en hij een goed doelpuntengemiddelde heeft", lichtte Hughton de aankoop toe.

Bank

Het lijkt erop dat Locadia nog op de bank plaats moet gaan nemen naast reservedoelman Tim Krul. Davy Pröpper is bij de 'Seagulls' doorgaans wel verzekerd van een basisplaats.

Stoke City heeft met Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay drie Nederlanders in de gelederen. Met 24 punten staat Stoke in de degradatiezone. Brighton heeft drie punten meer en bezet de dertiende plaats.

De wedstrijd tussen Stoke en Brighton begint zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League