Gertjan Verbeek zit aanstaande zondag niet op de bank als FC Twente op bezoek gaat bij Ajax. De trainer is voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn gedrag in het thuisduel van woensdag met AZ.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB deed donderdag een schikkingsvoorstel van één duel schorsing. Verbeek ging daarmee akkoord.

Verbeek had in de met 0-4 verloren ontmoeting met AZ commentaar op de arbitrage en werd een kwartier voor tijd naar de tribune verwezen door scheidsrechter Siemen Mulder.

Na een rode kaart voor Cristian Cuevas, die zijn tweede gele kaart kreeg nadat hij op de voet van Joris van Overeem ging staan, ging Verbeek zijn boekje verbaal te buiten in de ogen van Mulder.

Beker

Twente moet het daardoor zondag tegen nummer twee Ajax stellen zonder Verbeek en Cuevas. De Tukkers bleven dit seizoen al twee keer ongeslagen tegen de Amsterdammers. In de competitie werd met 3-3 gelijkgespeeld en in de beker was de club uit Enschede de gelukkigste na penalty's.

Onder leiding van Verbeek, die eind oktober het stokje overnam van de ontslagen René Hake, wist Twente pas één keer te winnen in de Eredivisie. De landskampioen van 2010 is daardoor terug te vinden op de zestiende plek.

Het eerste fluitsignaal van Serdar Gözübüyük in de Johan Cruijff Arena klinkt zondag om 12.30 uur.

AZ wint ruim bij Twente, Utrecht langs Sparta

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie