De FIFA is een onderzoek gestart naar mogelijk dopinggebruik van Ruslan Kambolov. De verdediger speelde twee interlands voor Rusland, dat komende zomer gastheer is van het WK.

De Russische vicepremier Vitaly Mutko meldde donderdag aan het Russische persbureau TASS dat Kambolov verdacht wordt van dopinggebruik.

Ook naar voormalig Russisch jeugdinternational Ivan Knyazev loopt een onderzoek. Om welk middel het gaat, is niet bekendgemaakt.

Kambolov (28), die in eigen land voor Rubin Kazan uitkomt, speelde in 2015 en in juni 2017 zijn enige twee interlands. De 25-jarige Knyazev komt uit voor FC Ural Yekaterinaburg.

"Het onderzoek heeft niets met het nationale elftal te maken", zegt Mutko. "Beide spelers hebben bewijsstukken ingeleverd, we zullen zien hoe het afloopt."

Sochi

Wegens een staatsgestuurd dopingnetwerk tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi zijn honderden Russische sporters niet welkom op de Spelen in Pyeongchang, die vrijdag officieel beginnen.

Ruim honderd Russische atleten die bewezen hebben dopingvrij te zijn mogen onder neutrale vlag wel deelnemen in Zuid-Korea.