Phillip Cocu hield woensdagavond geen geweldig gevoel over aan de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior. De coach vond het contrast van de eerste en tweede helft van zijn ploeg te groot. 

"We speelden de eerste helft wel erg goed, ik was heel tevreden. Dat heb ik ook gezegd in de rust", aldus Cocu, die Hirving Lozano in de zeventiende minuut de enige treffer van de wedstrijd zag maken.

De coach had gehoopt dat zijn ploeg de marge na rust kon vergroten, maar kwam bedrogen uit. "Hoe langer de tweede helft duurde, hoe slechter die werd. Het was na rust simpelweg niet goed genoeg."

Het doelpunt van Lozano in de eerste helft bleek wel genoeg voor PSV om de drie punten in Eindhoven te houden. De koploper boekte zo de 22e thuiszege op rij en vestigde daarmee een clubrecord.

Mijlpaal

Cocu kijkt met tevredenheid naar de knappe mijlpaal van zijn ploeg. "Het geeft wel iets aan. We moeten zorgen dat er nog een paar wedstrijden bij komen."

PSV blijft door de overwinning met een comfortabele voorsprong op kop staan in de Eredivisie. De Eindhovenaren vervolgen de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Sparta Rotterdam.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie