Amin Younes heeft zijn handtekening al gezet onder een contract bij Napoli en moet daarom in de zomer bij de club verschijnen om maatregelen te voorkomen, zo beweert advocaat Mattia Grassani van de club.

"Als Younes besluit om zich niet aan het contract te houden dan zijn de economische en sportieve gevolgen voor hem", aldus Grassani woensdag tegenover Mediaset.

Volgens de advocaat kan Ajax-aanvaller Younes niet meer onder de verbintenis uit. "Napoli heeft hem gecontracteerd met ingang van 1 juli 2018. De overeenkomst is volledig afgerond."

Younes (24) keerde vorige maand terug bij Ajax, nadat al zeker leek dat hij per direct de overstap zou maken naar Napoli. Ajax en Napoli hadden een akkoord over een transfersom van vijf miljoen euro. 

Familieomstandigheden

Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentis zei dat 'tragische familieomstandigheden' de reden waren voor het niet doorgaan van de transfer.

Younes liet eerder deze week tegenover De Telegraaf weten dat het niet zeker is dat hij in de zomer wel de overstap maakt naar de Italiaanse club. 

"Dat weet ik nog niet. Daar kan ik nog niets over vertellen." Over de reden van de afgeketste transfer bleef hij op de vlakte. "Er is een aantal dingen gebeurd, maar daar wil ik niet over praten."