West Ham United heeft zich per direct versterkt met de transfervrije Patrice Evra. De 36-jarige verdediger tekende woensdag een contract tot en met het einde van het seizoen bij de 'Hammers'.

Evra gaat rugnummer 27 dragen bij West Ham, zo maakte de Premier League-club bekend op zijn website. De Fransman zat zonder club nadat hij in november werd ontslagen door Olympique Marseille.

De Franse club besloot het contract van Evra te ontbinden nadat hij voorafgaand aan het Europa League-duel met Vitoria Guimarães in Portugal een rake trap uitdeelde aan een fan van Marseille.

De UEFA legde Evra bovendien een schorsing van zeven maanden op die nog loopt tot en met juni. De 81-voudig international van Frankrijk is echter alleen uitgesloten voor Europese wedstrijden en kan zodoende gewoon in actie komen voor West Ham.

Evra is in zijn nopjes met zijn nieuwe werkgever. "Als geld geen issue is bij onderhandelingen, kan er binnen vijf minuten een akkoord liggen. Nu ging het ook razendsnel. Ik ben heel blij met mijn terugkeer in de Premier League en ben West Ham dankbaar voor deze kans."

Moyes

Voor Evra is zijn overstap naar West Ham een hereniging met trainer David Moyes, met wie hij samenwerkte in zijn laatste jaar bij Manchester United. Evra speelde van 2006 tot 2014 voor de 'Mancunians', waarmee hij vijf keer landskampioen werd en bovendien de Champions League en het WK voor clubteams won.

Eva begon zijn loopbaan eind vorige eeuw in Italië en speelde achtereenvolgens voor OGC Nice, AS Monaco, United, Juventus en Marseille. Met 'Juve' werd hij twee keer landskampioen.

West Ham bezet momenteel de twaalfde plek in de Premier League met 27 punten. Evra kan zaterdag mogelijk al zijn debuut maken in de thuiswedstrijd tegen Watford (aftrap 16.00 uur).

Bekijk het programma en de stand in de Premier League