Roda JC overweegt om naar de rechter te stappen als de KNVB niets doet met het protest van de club tegen het afgekeurde doelpunt van de Limburgers in het bekerduel met Willem II (2-2).

"We willen de laatste acht minuten overspelen met een stand van 2-3 in het voordeel van Roda", aldus Roda-directeur Wim Collard woensdag tegenover 1Limburg.

De club uit Kerkrade verloor na strafschoppen van de Tilburgers, nadat Roda-aanvaller Donis Avdijaj acht minuten voor het einde de winnende treffer gemaakt leek te hebben. 

Het doelpunt werd afgekeurd op advies van videoscheidsrechter Jochem Kamphuis wegens een handsbal van Roda-verdediger Mikhail Rosheuvel.

Volgens Roda had arbiter Dennis Higler tijdens het balbezit van Willem II na de handsbal de videoscheidsrechter in moeten schakelen en niet pas nadat Roda de bal terugveroverde en scoorde.

Reactie

Roda JC tekende dinsdag officieel protest aan tegen de beslissing bij de KNVB. "Wij verwachten woensdag een reactie van de voetbalbond. Mocht dat antwoord niet naar tevredenheid zijn van Roda JC dan is de enige mogelijkheid nog om naar de civiele rechter te stappen."

De KNVB reageerde vrijdag via Twitter al op het mogelijke protest van Roda. "De scheidsrechter heeft de beslissing genomen terug te kijken en geconcludeerd dat in de aanvalsfase hands is gemaakt", schreef de bond.

"De scheidsrechter oordeelde dat dat moment zo kort was, dat het niet als balbezit van Willem II kon worden gezien en ze er geen voordeel uit hebben kunnen halen."

Volgens Collard zijn de gevolgen van die beslissing groot voor de club. "Niet alleen sportief, maar ook financieel. Dit kan ons zo 500.000 euro schelen."