Luigi Di Biagio is maandag benoemd tot tijdelijke bondscoach van Italië. De oud-international treedt op als ad-interim bij de komende oefenwedstrijden tegen Argentinië en Engeland.

Di Biagio heeft weinig ervaring in het trainersvak. De 46-jarige Italiaan had de afgelopen jaren de Onder 20 en Onder 21-tak van zijn land onder zijn hoede.

Italië zit sinds de verrassende uitschakeling door Zweden in de play-offs voor kwalificatie van het WK van deze zomer in Rusland zonder keuzeheer.

Die deceptie kostte Giampiero Ventura na slechts anderhalf jaar in dienst te zijn geweest zijn baan. Hij had vlak daarvoor nog zijn contract verlengd tot en met het EK van 2020.
Conte

Conte

De Italiaanse voetbalbond wacht nog met de definitieve aanstelling, omdat verscheidene kandidaten momenteel nog bij een club onder contract staan. Het zou daarbij bijvoorbeeld gaan om Roberto Mancini (Zenit Sint-Petersburg), Claudio Ranieri (Nantes) en Antonio Conte (Chelsea).

De oefenduels met Argentinië en Engeland worden op 23 maart en 27 maart afgewerkt op respectievelijk Old Trafford en Wembley.

Italië ontbrak in 1958 voor het laatst op een WK. Zestig jaar geleden wist de viervoudig wereldkampioen zich niet te plaatsen voor het mondiale eindtoernooi in Zweden.