Gerard Piqué vestigde zondag bij de stadsderby Espanyol-FC Barcelona (1-1) de aandacht op zich door na zijn gelijkmaker het thuispubliek te provoceren, maar de verdediger van de topclub heeft daar geen spijt van.

Piqué had in aanloop naar het duel voor opschudding gezorgd door Espanyol in diverse interviews denigrerend te bestempelen als "Espanyol uit Cornella". Cornella is een voorstadje van Barcelona.

Zijn uitspraken werden hem tijdens de wedstrijd niet in dank afgenomen door de fans van Espanyol, die het verbaal hadden gemunt op de 31-jarige centrale verdediger.

"Maar het is geen gebrek aan respect als ik zeg dat Espanyol uit Cornella komt. Ik benoem slechts een plaats", verdedigt Piqué, die uitgerekend scoorde en vervolgens zijn gram haalde, zich in Spaanse media.

"Espanyol neemt steeds meer afstand van Barcelona en heeft een Chinese voorzitter die alleen maar klaagt over mijn uitspraken en niet reageert op de beledigingen aan het adres van mijn familie."

Verantwoordelijkheid

Piqué walgt van het gedrag van de Espanyol-fans. "Ze komen niet aan mij, maar ook aan mijn familie. Ik heb vrienden bij Espanyol en dat zijn goede mensen, maar als de club dit gedrag niet veroordeelt, is iedereen er verantwoordelijk voor", zegt hij.

De voormalig speler van Manchester United, die zijn contract bij Barcelona onlangs tot de zomer van 2022 verlengde, staat nog steeds achter zijn uitspraken over de Espanyol.

"Wij hebben als spelers onze verantwoordelijkheid. We zijn ook mensen en reageren op wat er gebeurt. Er zijn grenzen. Als degenen die regeren geen beslissingen nemen en zich niet uitspreken, zullen we niet zwijgen."

Ondanks het gelijkspel in Estadi Cornella-El Prat blijft Barcelona stevig aan kop in Spanje. Runner-up Atletico Madrid profiteerde zondagavond van het verlies van de koploper en bracht de achterstand terug tot negen punten.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division