Deportivo La Coruña zou Clarence Seedorf op korte termijn willen aanstellen als trainer. De voormalig Oranje-international wordt gezien als de belangrijkste kandidaat om de Spaanse ploeg onder zijn hoede te nemen.

Dat melden de Spaanse kranten El Pais en Marca zondagavond.

Deportivo La Coruña zou Seedorf in eerste instantie tot het einde van het seizoen willen vastleggen. Volgens de Spaanse media zijn beide partijen dicht bij een akkoord.

'Depor' is op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Cristobal Parralo. De 50-jarige Spanjaard werd eerder op zondag ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten onder zijn leiding.

In de Primera Division bezet Deportivo op dit moment de achttiende plaats op de ranglijst. De achterstand op nummer zeventien Levante bedraagt drie punten. De onderste drie ploegen in de Primera Division degraderen naar de Segunda Division.

Shenzhen

Seedorf zit al ruim een jaar zonder club. Eind 2016 werd hij al na vijf maanden ontslagen als coach van het Chinese Shenzhen FC. In 2014 was hij een halfjaar coach van AC Milan.

De 41-jarige Seedorf was eerder als speler actief in de Primera Division. Van 1996 tot en met 2000 kwam hij uit voor Real Madrid, waarmee hij onder meer de Champions League won.

In totaal won Seedorf als speler vier keer de Champions League. De middenvelder speelde naast Real voor Ajax, Sampdoria, Internazionale, AC Milan en Botafogo.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division