Hakim Ziyech had kort na de 3-1 zege van Ajax op NAC Breda spijt van zijn reactie op het thuispubliek. De uitgefloten middenvelder produceerde in blessuretijd de derde treffer en maakte een verontwaardigd gebaar naar het publiek.

"Ik liet mijn emoties even gaan. Dat valt niet goed te praten", toonde Ziyech berouw tegenover FOX Sports. "Het was stom, maar ik ben ook maar een mens."

Ziyech leed in de Johan Cruijff Arena veelvuldig balverlies. Toen hij kort voor tijd een vrije trap van dertig meter hoog overschoot, lieten sommige fans hun afkeuring blijken met een fluitconcert.

De middenvelder reageerde met een verontwaardigd gebaar naar de fans. In de laatste minuut van blessuretijd schoot Ziyech een vrije trap van twintig meter wel raak. Opnieuw richtte hij zich met handgebaren tot het publiek.

"Weet je wat het is? Natuurlijk verlies ik wel eens een bal en haal ik niet altijd een negen of een tien. Het publiek mag natuurlijk kritisch zijn, maar niet als je ploeg het moeilijk heeft", vond Ziyech.

De Marokkaans international gaf aan dat de kritiek hem raakt. "Het is niet leuk als je wordt uitgefloten, het is niet de eerste keer dat het gebeurt. Dan ga je het je persoonlijk aantrekken."

Ziyech had er vooral moeite mee dat het publiek hem als zondebok koos voor het povere spel van Ajax tegen NAC. "Als ze in het algemeen fluiten, begrijp ik het wel. Maar je moet niet je niet op één iemand richten. Als ik een bal verlies, dan hoor ik direct het gefluit."

Ten Hag

Trainer Erik ten Hag wilde de gebaren van zijn spelmaker niet afkeuren. "Hij moet zijn voeten laten spreken en dat heeft hij gedaan."

"De laatste tijd steekt hij op de training veel energie in zijn vrije trappen, mooi dat het zich uitbetaalt", complimenteerde hij Ziyech.

De trainer overwoog niet om de middenvelder ondanks het vele balverlies te wisselen. "Ziyech heeft het vermogen om het verschil te maken en dat deed hij uiteindelijk. Hij leidde een paar keer goede counters in. Ook was hij een paar keer onnauwkeurig, dat kan beter."

Veltman

Aanvoerder Joël Veltman keurde de reactie van Ziyech af. "Ik ben het niet eens met zijn gebaren", zei de verdediger. "Ik vond wel dat er veel gefloten werd. Maar zeker Ajax-supporters zijn vaak kritisch en dat mag ook."

"Hij is oud en wijs genoeg om zelf te bepalen hoe hij reageert op het publiek", aldus Veltman. "Volgende keer zal hij het niet meer doen, dat zei hij al op veld tegen me."