FC Twente heeft vrijdag de koppositie in de Eredivisie Vrouwen verstevigd. De Enschedenaren wonnen zelf met 2-1 van PSV en zagen naaste achtervolger Ajax met 2-2 gelijkspelen tegen PEC Zwolle.

FC Twente kwam tegen PSV op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Vanity Lewerissa in de 23e minuut, maar de Tukkers trokken dankzij treffers van Ellen Jansen (33e minuut) en Joëlle Smits (63e minuut) aan het langste eind.

Ajax leek op bezoek bij PEC Zwolle lange tijd op een 2-0 nederlaag af te stevenen door doelpunten van Lauri Weijkamp (23e minuut) en Babiche Roof (57e minuut).

De Amsterdammers toonden in de slotfase echter veerkracht en brachten de stand dankzij treffers van Stefanie van der Gragt (87e minuut) en Marjolijn van den Bighelaar (92e minuut) in evenwicht.

Ajax zag desondanks de achterstand op FC Twente oplopen tot vier punten, al hebben de hoofdstedelingen een wedstrijd minder gespeeld dan de Overijsselaars.

Verder versloeg vrijdag sc Heerenveen ADO Den Haag met 1-3 en zette VV Alkmaar Achilles'29 met 3-0 opzij. Excelsior Barendrecht was vrijaf.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie Vrouwen