De Franse arbiter Tony Chapron is donderdag door de voetbalbond van zijn land voor zes maanden geschorst, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij raakte in opspraak nadat hij een speler van Nantes had geschopt.

De Franse voetbalbond FFF had Chapron al voorlopig geschorst naar aanleiding van het incident. Hij gaf twee weken geleden in de wedstrijd tussen FC Nantes en Paris-Saint Germain (0-1) een schop aan Nantes-speler Diego Carlos.

De 45-jarige Chapron werd in de blessuretijd van het duel in Nantes, bij een uitbraak van PSG, op het middenveld per ongeluk in zijn rug gelopen en aangetikt door Diego Carlos. De arbiter struikelde daardoor en gaf de Braziliaan vervolgens, nog voor hij overeind krabbelde, een schop tegen het onderbeen. (Bekijk de beelden)

Chapron bestrafte de verbouwereerde Diego Carlos ook nog eens met een gele kaart. Het was het tweede geel voor Diego Carlos en dus moest de speler van Nantes met rood van het veld. 

In een verklaring aan het Franse persbureau AFP gaf Chapron toe dat hij fout zat. "Mijn onhandige actie was ongepast, dus ik bied mijn excuses aan Diego Carlos aan."