Mesut Özil blijft Arsenal ook de komende jaren trouw. De Duitse spelmaker heeft zijn komende zomer aflopende contract met drie jaar verlengd.

Het hing al in de lucht dat Özil bij de 'Gunners' zou blijven. De 29-jarige middenvelder hintte eerder dit seizoen op een vertrek uit Londen, maar liet woensdag op de laatste dag van de transfermarkt doorschemeren gewoon bij Arsenal te blijven. Dat resulteerde donderdag in de ondertekening van een nieuwe verbintenis.

Özil wordt naar verluidt de best betaalde speler in de selectie van Arsenal. Volgens Britse media gaat de Duitser wekelijks een kleine 400.000 euro verdienen.

"Dit was een van de belangrijkste beslissingen uit mijn loopbaan, maar uiteindelijk heb ik met het hart gekozen", meldde Özil via Twitter. "Ik voel me hier enorm thuis en kijk ernaar uit om de komende jaren grote doelen te bereiken."

De Duitser speelt sinds de zomer van 2013 voor Arsenal, dat hem destijds van Real Madrid overnam. Eerder kwam de wereldkampioen van 2014 uit voor onder meer Werder Bremen en Schalke 04.

Arsenal zag deze winter wel Olivier Giroud verkassen naar Chelsea en Alexis Sanchez vertrekken naar Manchester United, maar kreeg daarvoor Henrikh Mkhitaryan in de plaats. Daarnaast legde de formatie van coach Arsene Wenger woensdag Pierre-Emerick Aubameyang vast als nieuwe spits.