Gregory van der Wiel heeft donderdag zijn transfer van Cagliari naar Toronto FC afgerond. De 29-jarige rechtsback heeft bij de club uit de MLS een meerjarig contract ondertekend.

De overgang van de voormalig speler van Ajax, Paris Saint-Germain en Fenerbahçe hing al enige tijd in de lucht. Donderdag bereikte Toronto eindelijk overeenstemming met Cagliari over de overgang.

De Canadese ploeg, die zich afgelopen seizoen voor het eerst in de clubhistorie tot kampioen van de MLS kroonde, heeft niet bekendgemaakt voor hoe lang de 46-voudig international heeft getekend, maar volgens Canadese media gaat het om een meerjarig contract.

Van der Wiel speelde pas sinds begin dit seizoen in de Serie A, maar bij Cagliari kwam hij in alle competities slechts tot zes wedstrijden. 

Toronto is desondanks verguld met de komst van de verdediger. "Hij is een ervaren speler die heel goed weet hoe hij zich verdedigend op moet stellen", zegt vicevoorzitter Tim Bezbatchenko op de website van de club. "Daarnaast weet hij zich ook in aanvallend opzicht belangrijk te maken."

Bij Toronto wordt Van der Wiel teamgenoot van onder anderen Jozy Altidore (ex-AZ), Michael Bradley (ex-sc Heerenveen en AS Roma) en Sebastian Giovinco (ex-Juventus).