Everton-trainer Sam Allardyce vindt het onbegrijpelijk dat Davy Klaassen vlak voor het sluiten van de transfermarkt niet de overstap heeft gemaakt naar Napoli.

De Premier League-club had de middenvelder al groen licht gegeven om verhuurd te worden en Napoli wilde hem graag inlijven, maar ergens kwam er een kink in de kabel. Klaassen blijft daardoor ook de rest van het seizoen speler van Everton, waar hij nauwelijks op speeltijd kan rekenen.

Allardyce spreekt van een "bizarre situatie". "Dat het niet doorging heeft te maken met een sponsorcontract bij een sportbedrijf", vertelt hij aan de Liverpool Echo. "Ik heb geen idee hoe het precies zit, maar hij had een van de mooiste Europese transfers kunnen maken en om de een of andere reden ging het niet door. Bij wie de fout ook gelegen heeft, het is mislukt."

"Wij zijn teleurgesteld, maar hij zou nog veel teleurgestelder moeten zijn dat hij nog steeds hier is en niet bij Napoli in de Serie A. Ik heb geen idee waarom de laatste horde niet genomen kon worden."

Koeman

Klaassen maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Everton, maar zeker na het ontslag van Ronald Koeman is hij daar op een zijspoor beland. De zestienvoudig international zit onder de nieuwe trainer Allardyce meestal op de tribune. Bij Napoli zou hij bij de koploper van de Serie A hebben kunnen tekenen.

Klaassen gaf zelf eerder aan helemaal niet weg te willen bij de huidige nummer negen van de Premier League, maar juist te willen vechten voor zijn kans. Bij Everton is de 24-jarige middenvelder ploeggenoot van doelman Maarten Stekelenburg, die eveneens amper aan spelen toekomt bij de 'Toffees'.