Feyenoord en Michiel Kramer zijn het eens geworden over ontbinding van het tot medio 2018 lopende contract van de spits.

De Rotterdamse club meldt donderdag dat het voor alle partijen het beste is om per direct uit elkaar te gaan. De 29-jarige Kramer, die in Rotterdam geen perspectief meer had, kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club. 

Kramer, die sinds de zomer van 2015 onder contract stond bij Feyenoord, werd tijdens de winterse transferperiode in verband gebracht met onder meer Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en Bolton Wanderers, maar tot een overgang kwam het niet.

In zijn periode bij Feyenoord kwam Kramer tot 55 wedstrijden in de Eredvisie. Daarin scoorde de geboren Rotterdammer achttien keer.

Waarde

Hoewel hij zich in Rotterdam niet kon opwerken tot eerste spits bij de Rotterdammers, benadrukt technisch directeur Martin van Geel dat Kramer wel degelijk van belang is geweest voor de club.

"Hij heeft met name in zijn eerste twee seizoenen absoluut zijn waarde bewezen voor Feyenoord en een aandeel gehad in de prijzen die we met de beker en het kampioenschap hebben gepakt", zegt Van Geel op de site van Feyenoord.

"Gezien de huidige situatie is deze oplossing voor alle partijen het beste, zodat Michiel bij een andere club een nieuwe impuls kan geven aan zijn carrière."

Kramer stond dit seizoen bij Feyenoord in de pikorde achter Nicolai Jörgensen en Dylan Vente. Door de komst van Robin van Persie in de winter was zijn uitzicht op speeltijd nog verder geslonken.

Kroket

Eind december werd Kramer persona non grata bij Feyenoord nadat hij in de rust van de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo een broodje kroket at op het veld.

De spits werd disciplinair geschorst en moest een boete betalen voor die actie. Vorig jaar uitte Kramer al eens zijn frustratie over zijn reserverol door niet te willen trainen nadat hij een hele wedstrijd op de bank had gezeten.

Kramer is na de verhuurde Kenneth Vermeer (Club Brugge) en Miquel Nelom (Sparta Rotterdam) de derde speler die Feyenoord deze winter verlaat. Daar staat de komst van de transfervrije Van Persie tegenover.

Feyenoord plaatste zich woensdag zonder Kramer voor de halve finales van de KNVB-beker door in De Kuip af te rekenen met PSV. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won dankzij doelpunten van Sam Larsson en Tonny Vilhena met 2-0.

Live op de hoogte blijven van alle duels in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie