Manchester United lijkt de landstitel te kunnen vergeten. De ploeg verloor in Londen de topper tegen Tottenham Hotspur met 2-0, terwijl koploper Manchester City wel won. Nathan Aké droeg met een treffer bij aan de 0-3 zege van Bournemouth op Chelsea.

De Spurs stonden tegen United al na elf seconden op voorsprong. Christian Eriksen was voor die vroege treffer verantwoordelijk. Nog voor rust verdubbelde Phil Jones de score. De verdediger werkte een voorzet kolderiek in eigen doel. Bij United maakte Alexis Sanchez zijn competitiedebuut.

Door de nederlaag loopt de achterstand van United op City op naar vijftien punten. City won zelf met 3-0 van West Bromwich Albion. Fernandinho, Kevin De Bruyne en Sergio Aguero waren de doelpuntenmakers.

Nummer vier Chelsea ging mede door een doelpunt van Aké met 0-3 ten onder tegen Bournemouth. De verdediger, met een verleden bij de landskampioen, zorgde in de tweede helft het derde doelpunt.

Bournemouth was op Stamford Bridge na rust op voorsprong gekomen door een treffer van Callum Wilson. Junior Stanislas verdubbelde na krap een uur spelen de voorsprong, waarna Aké het pleit beslechtte. Door de nederlaag is de achterstand op koploper Manchester City al achttien punten.

Hoedt

Wesley Hoedt had een ongelukkige hand in het gelijkspel van zijn ploeg Southampton tegen Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper het hele duel speelde. De verdediger veroorzaakte een strafschop waaruit Glenn Murray de gasten op voorsprong zette. Jack Stephens redde na een uur een punt voor de thuisploeg.

Erik Pieters pakte met Stoke City een punt tegen Watford, waar Marvin Zeegelaar en Darryl Janmaat op de bank bleven. Het duel eindigde in 0-0. Ook het duel tussen Newcastle United en Burnley leverde geen winnaar op (1-1).

Everton won thuis met 2-1 van Leicester City, dankzij twee doelpunten van Theo Walcott. Jamie Vardy deed uit een strafschop wat terug voor de landskampioen van 2016.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League