De overgang van Philippe Sandler van PEC Zwolle naar Manchester City is maandag afgerond. De verdediger maakt in ieder geval het seizoen af bij PEC, dat Queensy Menig terughaalt naar de club.

De 20-jarige Sandler heeft een contract voor 4,5 seizoen getekend bij de koploper van de Premier League. Hij blijft in ieder geval de rest van het seizoen bij PEC spelen.

De voormalig jeugdspeler van Ajax erkende woensdag na het verloren bekerduel met AZ (4-1) dat de overgang beklonken was. "Het is rond", zei hij tegen de NOS. "Ik maak het seizoen hier af, dus ik zit met mijn hoofd bij PEC."

De interesse van Manchester City kwam ook voor de verdediger zelf voor een verrassing. "Het is heel mooi. Ik denk dat ik er rustig onder ben gebleven, maar ik ben heel blij."

Wat de plannen van coach Josep Guardiola met hem zijn, weet Sandler nog niet. "Het ligt eraan hoe ik het het komende halfjaar ga doen. Het is afwachten. Er zijn geen afspraken over gemaakt."

Menig

PEC Zwolle kan in de tweede helft van het seizoen ook weer een beroep doen op Queensy Menig. De vleugelspits wordt voor de komende maanden gehuurd van het Franse Nantes.

De 22-jarige Menig maakte afgelopen zomer de overstap van Zwolle naar Frankrijk. Nantes verhuurde hem direct aan Oldham Athletic, een ploeg uit de Engelse League One. Menig staat bij Nantes nog 4 jaar onder contract. 

Met de komst van Menig is PEC Zwolle in deze transferperiode uitgewinkeld.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie