Arsène Wenger moest dinsdagavond op zijn tong bijten om zijn spelers niet af te vallen. Mede dankzij een kapitale fout van doelman Petr Cech verloor Arsenal met 3-1 bij degradatiekandidaat Swansea City.

"Ik vond dat we in defensief opzicht slecht waren en grote fouten maakten. Het lijkt me beter om niet over de tweede en derde treffer te praten", zei de Franse manager op de website van Arsenal.

Na een uur spelen ging Cech lelijk in de fout na een terugspeelbal. De 35-jarige Tsjech raakte de bal met zijn standbeen, waarna Jordan Ayew met een simpele intikker de 2-1 kon scoren. (bekijk de beelden)

Het was een dure nederlaag voor de Londenaren, want de ploeg is nu acht punten verwijderd van de plekken die recht geven op een ticket voor de Champions League. Van de laatste elf competitieduels wist Arsenal er slechts drie te winnen.

"Swansea was vandaag hongeriger dan wij", was de simpele en pijnlijke conclusie van Wenger. "Ze waren scherper in de duels. Het is absoluut onze eigen schuld dat we verloren hebben. We zullen heel erg teleurgesteld zijn tijdens de terugreis. We kwamen hier op voorsprong en hadden veel meer solide moeten zijn. Maar door een gebrek aan discipline maakten we defensieve fouten."

Midweekse speelronde

Door de zege op Arsenal verlaat Swansea de laatste plaats in de Premier League en passeert de ploeg uit Wales West Bromwich Albion, Southampton en Stoke City.

Die drie ploegen komen woensdagavond in actie in de midweekse speelronde van de Premier League. 

Bekijk de stand en het programma in de Premier League