AS Roma is in de zoektocht naar een nieuwe linksback uitgekomen bij Daley Blind. De Romeinen zien in de Oranje-international de ideale opvolger voor de naar Chelsea vertrokken Emerson Palmieri.

Dat brengt Voetbal International dinsdagavond op basis van bronnen rondom de 27-jarige Blind naar buiten.

AS Roma hoopt Blind naar verluidt per direct op huurbasis met een optie tot koop over te kunnen nemen, maar Manchester United zou de Amsterdammer het liefst komende zomer pas van de hand willen doen.

De Engelse topclub lichtte onlangs nog de optie in het aflopende contract van Blind, waardoor hij tot de zomer van 2019 vastligt op Old Trafford.

Blind komt bij Manchester United momenteel amper in de plannen van manager José Mourinho voor. Hij wacht zelfs nog op zijn eerste speelminuten van dit kalenderjaar.

Blind had in de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen nog wel een basisplaats, maar daarna werd hij naar de bank verdreven door Luke Shaw.

Ajax

Blind speelde zijn komst van Ajax halverwege 2014 vooralsnog in totaal 139 officiële duels voor Manchester United, waarin hij zes doelpunten maakte en bovendien tien assists leverde.

AS Roma verkocht eerder op dinsdag Emerson voor 20 miljoen euro aan Chelsea. De transfersom kan via bonussen oplopen tot 29 miljoen euro.

De 23-jarige Emerson zette op Stamford Bridge zijn handtekening onder een contract tot medio 2022.

De geboren Braziliaan, die vorig jaar ook een Italiaans paspoort kreeg en voor dat land wil uitkomen, kwam dit seizoen vanwege de naweeën van een zware knieblessure slechts twee keer in actie voor AS Roma.

Het vorige voetbaljaar was de offensief ingestelde vleugelverdediger wel een vaste waarde bij de huidige nummer vijf van de Serie A.

Emerson speelde eerder in zijn vaderland bij Santos en debuteerde in de Italiaanse competitie bij Palermo.