De op handen zijnde overgang van Amin Younes naar Napoli lijkt pas na dit seizoen doorgang te vinden. Persoonlijke omstandigheden zouden een directe transfer op dit moment in de weg staan, waardoor de Duitse linksbuiten op korte termijn weer aansluit bij de selectie van Ajax.

Volgens Ajax zijn er "inderdaad wat complicaties", schrijft De Telegraaf dinsdag. De 24-jarige Younes onderging vorige week vrijdag al een medische keuring in Napels.

Het Italiaanse Corriere dello Sport meldt dat de linksbuiten, die over een aflopend contract beschikt in Amsterdam, vanwege privéomstandigheden naar Duitsland is gereisd en in de zomer transfervrij naar Napoli vertrekt.

Younes maakt het seizoen zodoende af bij Ajax, waar hij zijn basisplaats is kwijtgeraakt aan Justin Kluivert en sinds begin november al niet meer in actie kwam. Vrijdag liep de Duitse international nog op zijn vertrek vooruit door al afscheid te nemen van het Amsterdamse publiek.

Ajax en Napoli zouden in een eerder stadium al overeenstemming hebben bereikt over een transfersom van 5 miljoen euro. Younes stond naar verluidt op het punt een contract tot medio 2023 te tekenen bij de koploper van de Serie A.

WK-droom

De uitgestelde transfer zou weleens slecht nieuws kunnen betekenen voor de WK-droom van Younes. Omdat hij bij Ajax niet meer op een vaste basisplaats kan rekenen, kan hij zich mogelijk niet meer in de kijker spelen bij bondscoach Joachim Löw.

Maandagavond werd nog bekend dat de komst van Younes' opvolger, Hassane Bandé, ook pas in de zomer doorgang vindt. Ajax probeerde de 19-jarige Burkinees nog voor het verstrijken van de transferdeadline naar de Arena te halen, maar kon niet rekenen op de medewerking van zijn huidige werkgever KV Mechelen.

Younes, die sinds het seizoen 2015/2016 voor Ajax speelt, zat zondag nog op de tribune bij Napoli-Bologna (3-1 winst). De dribbelaar prefereerde een Italiaans avontuur boven een transfer naar Sevilla of Swansea City.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie