FC Utrecht hoeft het maar één wedstrijd zonder Lukas Görtler te stellen. De Duitse spits ging zondag in het duel met Ajax (0-0) twee keer over de schreef.

Görtler ging in de eerste helft op de bon voor een harde tackle op de enkel van Ajax-verdediger Nicolas Tagliafico. De Duitser mocht toen al van geluk spreken dat hij er slechts met een gele kaart vanaf kwam.

In de slotfase werd de inmiddels gewisselde spits voor de tweede keer bestraft door arbiter Danny Makkelie. De spits weigerde een bal die uit was gegaan terug aan Ajax te geven. Die tweede gele kaart kwam hem dus op een rode kaart te staan.

Ondanks zijn wangedrag hoeft Görtler niet te vrezen voor een extra straf van de KNVB. De Duitser mist zondag de uitwedstrijd tegen Excelsior.

Ook de Kralingers missen dan twee spelers. Luigi Bruins en Jeffrey Fortes zijn allebei geschorst. Bruins ontving zondag in de ontmoeting met Roda JC (2-1-nederlaag) een rode kaart. Fortes kreeg geel. Omdat het zijn vijfde gele kaart van het seizoen is, is ook hij voor één wedstrijd geschorst.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie