Tim Matavz kan vrijdag 'gewoon' meespelen met Vitesse tegen FC Groningen. De beroepszaak over zijn vermeende elleboogstoot dient pas na dat duel.

De beroepscommissie van de KNVB komt pas op dinsdag 6 of op vrijdag 9 februari bijeen om de zaak-Matavz te behandelen. Morgen verwacht de bond de exacte datum bekend te kunnen maken.

Mogelijk kan Matavz ook nog de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op 8 februari meespelen, voordat zijn zaak voorkomt in Zeist.

De Sloveense spits deelde op 20 januari een vermeende elleboogstoot uit aan sc Heerenveen-verdediger Denzell Dumfries. Arbiter Allard Lindhout nam het incident niet waar, maar op basis van tv-beelden spande de KNVB een strafzaak aan.

De tuchtcommisie wilde Matavz voor vier duels plus één voorwaardelijk schorsen, maar Vitesse ging in beroep. Daardoor kon Matavz zaterdag meespelen in de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse (1-2).

Duw

De Arnhemse club vindt het strafvoorstel van de KNVB "buitenproportioneel" en betoogt dat er sprake was van een duw in plaats van een elleboogstoot.

Met negen treffers uit twintig competitieduels is de oud-spits van onder meer Groningen en PSV dit seizoen clubtopscorer. Vitesse begint vrijdag om 20.00 uur aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie