West Ham United moet het zoals verwacht lang stellen zonder Arthur Masuaku. De 24-jarige verdediger is door de Engelse voetbalbond FA voor zes duels geschorst vanwege spugen.

Masuaku werd zaterdag in het FA Cup-duel bij Wigan Athletic (2-0 nederlaag) aan het begin van de tweede helft van het veld gestuurd omdat hij spuugde naar Nick Powell. Hij reageerde daarmee op het onbesuisde inkomen van de speler van Wigan.

De ploeg uit de Premier League werd mede daardoor uitgeschakeld in de vierde ronde van het belangrijkste Engelse bekertoernooi door League One-club Wigan.

Masuaku betuigde na de wedstrijd spijt voor zijn actie. "Het gebeurde in het heetst van de strijd en past niet bij mijn karakter, maar ik weet dat het onacceptabel is. Ik zal leren van de eerste rode kaart uit mijn loopbaan'', liet hij berouwvol weten.

Manchester United

West Ham United-manager David Moyes zei direct na de wedstrijd al dat de actie van Masuaku "verachtelijk" en "onacceptabel" was. "Hij verdient elke straf hij krijgt van de FA. En hij zal van ons ook nog een straf krijgen."

"Ik heb dit nog nooit van hem gezien", zei de Schot, die vorig jaar november de ontslagen Slaven Bilic opvolgde bij de 'Hammers'. "Hij is een prima jongen, dit past niet bij hem.''

West Ham staat in de Premier League momenteel op de elfde plek met 26 punten uit 24 duels. Masuaku zal de thuiswedstrijden tegen Crystal Palace, Watford en Burnley en de uitduels met Brighton & Hove Albion, Liverpool en Swansea City moeten missen.

De Fransman zal pas op 18 maart in de thuiswedstrijd tegen Manchester United weer in actie mogen komen.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League