FC Utrecht laat dinsdag een nieuw veld aanleggen in Stadion Galgenwaard. Zondag werd op een belabberde grasmat het thuisduel met Ajax (0-0) afgewerkt.

"Het huidige veld, dat tijdens de sneeuwruimwerkzaamheden op zondag 10 december voor FC Utrecht-Feyenoord ernstige en onherstelbare beschadigingen opliep, is nu in een dusdanige staat dat ons geen andere keuze rest dan het te vervangen", zegt algemeen directeur Paulo Steverink op de site van FC Utrecht.

Het duel tussen Utrecht en Feyenoord werd vorige maand op het laatste moment afgelast vanwege hevige sneeuwval.

De afgelopen tien dagen speelde Utrecht drie thuiswedstrijden: op vrijdag 19 januari tegen AZ (1-1), vijf dagen later werd het duel met Feyenoord ingehaald (eveneens 1-1) en zondag kwam dus Ajax op bezoek.

Bovenlaag

De huidige nummer zeven van de Eredivisie is maandag begonnen met het verwijderen van de bovenlaag van het huidige veld. Een dag later wordt het veld aangelegd.

Op woensdag 7 februari is de eerste wedstrijd op de nieuwe grasmat in de Galgenwaard, wanneer hekkensluiter Sparta Rotterdam op bezoek komt. Zondag om 12.30 uur speelt Utrecht eerst nog uit tegen Excelsior.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie