Almere City heeft zich op huurbasis versterkt met Mink Peeters. De aanvaller die eigendom is van Real Madrid komt over van VVV-Venlo, waar hij in de eerste seizoenshelft niet aan spelen toekwam.

De Jupiler League-club uit Almere meldt zondag dat de 19-jarige Peeters maandag medisch gekeurd wordt en dan waarschijnlijk voor het eerst meetraint.

Peeters kwam afgelopen zomer op huurbasis van Real naar VVV, maar zijn periode in Venlo liep uit op een teleurstelling. De jeugdinternational kwam slechts in één bekerduel in actie en bleef in de Eredivisie zonder speelminuten.

Hij werd door VVV-trainer Maurice Steijn zelfs enige tijd uit de selectie gezet omdat hij buiten de club om extra trainingen volgde. Volgens Steijn had Peeters daar binnen VVV alle gelegenheid voor.

2020

Peeters, die in de jeugd van PSV en Ajax speelde en bij Real Madrid nog tot de zomer van 2020 vastligt, is blij met de kans die Almere City hem nu biedt.

"Ik heb heel veel zin in een nieuwe uitdaging en ik hoop hier de volgende stappen te zetten in mijn carrière", zegt hij op de site van de club.

Almere City bezet na 22 speelrondes de vijfde plek in de Jupiler League met 36 punten. Het gat met koploper NEC is tien punten. De Flevolanders spelen komende vrijdag thuis tegen middenmoter FC Dordrecht.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League