Feyenoord begint zondagmiddag met Nicolai Jörgensen en Jens Toornstra aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Jörgensen keert terug in de basis na een schorsing, waardoor hij de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) miste. De Deense spits wordt bovendien nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Newcastle United.

De basisplaats van Jörgensen gaat ten koste van Dylan Vente, die weer op de bank plaatsneemt. Toornstra krijgt op het middenveld de voorkeur boven Sofyan Amrabat.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Utrecht voert trainer Giovanni van Bronckhorst nog één wijziging door. Bart Nieuwkoop neemt op de rechtsbackpositie de plek in van Jeremiah St. Juste.

Robin van Persie moet nog wachten op zijn basisdebuut na zijn terugkeer in De Kuip. De 34-jarige aanvaller moet zich net als afgelopen woensdag tegen FC Utrecht tevreden stellen met een plek op de bank.

Aftrappen: Rentree Van Persie wordt succes en Ajax is 'big spender'
365
Aftrappen: Rentree Van Persie wordt succes en Ajax is 'big spender'

Vijfde

Feyenoord jaagt tegen ADO Den Haag op zijn eerste zege in 2018, na verlies tegen Ajax (2-0) en een gelijkspel tegen FC Utrecht. De Rotterdammers bezetten met 33 punten uit negentien wedstrijden de vijfde plaats op de ranglijst. ADO Den Haag, dat vorige week met 1-1 gelijkspeelde tegen VVV-Venlo, staat met 27 punten achtste.

Feyenoord en ADO trappen zondag om 14.30 uur af in De Kuip. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Opstelling Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Tapia, Malacia; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Pinas, Beugelsdijk, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Falkenburg, Johnsen, Becker.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie