PEC Zwolle is zaterdagavond tegen een nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Dankzij een prachtige treffer van Mason Mount wonnen de Arnhemmers met 1-2.

Linssen opende na een halfuur de score voor Vitesse. Younes Namli zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker, waarna Mount de ploeg van coach Henk Fraser alsnog de winst bezorgde.

PEC staat door de nederlaag vierde met 36 punten uit twintig wedstrijden. Vitesse klimt door de overwinning met 31 punten naar de zesde plaats.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel kansen via Mount, die tot tweemaal toe op doelman Diederik Boer stuitte. Ook Thulani Serero was dicht bij een treffer, maar zijn schot ging net naast.

Na een halfuur was het wel raak voor de Arnhemmers. Linssen nam een pass van Thomas Bruns prachtig aan, draaide zich weg en schoof de bal in de verre hoek.

PEC kon in de eerste helft weinig uitrichten en raakte bovendien Ruben Ligeon kwijt. Voor de verdediger, die deze winter werd aangetrokken door de Zwollenaren, liep zijn debuut uit op een drama. Hij viel vijf minuten voor rust uit met een hamstringblessure.

Gelijkmaker

In de tweede helft gooide de thuisploeg de schroom langzaamaan van zich af en dat resulteerde na een klein uur spelen in de gelijkmaker. Namli schoot de bal vanaf twintig meter in de linkerhoek.

Mustafa Saymak dook vervolgens enkele keren op voor het doel van Remko Pasveer, maar wist Zwolle niet op voorsprong te brengen. Daar slaagde Mount namens Vitesse een kwartier voor tijd wel in met een prachtige vrije trap, die via de onderkant van de lat binnenviel.

PEC ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker en kwam nog dichtbij met een schitterende volley van Stef Nijland op de paal, maar de Arnhemmers hielden stand en boekten hun eerste overwinning van 2018.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie