Heracles Almelo heeft zaterdag gelijkgespeeld op bezoek bij FC Groningen: 3-3. De ploeg leek op weg naar een nederlaag, maar pakte dankzij een bizar doelpunt van Robin Pröpper toch een punt. VVV-Venlo vertrok later op de avond met drie punten uit Breda door winst op NAC (0-1).

Tom van Weert opende bij Groningen-Heracles na een klein halfuur de score, waarna Jamiro Monteiro gelijkmaakte. Via doelpunten van Jesper Drost en Mimoun Mahi liep Groningen nog voor rust uit naar 3-1. 

In de tweede helft bracht Heracles-coach John Stegeman met Brandley Kuwas en Paul Gladon twee verse krachten en met name Kuwas liet zich met zijn dribbels gelden.

Vincent Vermeij bracht de achterstand van Heracles na een uur op aangeven van Kuwas terug tot 3-2, waarna het woord aan Pröpper was. De verdediger wilde een voorzet geven, maar de bal zeilde op prachtige wijze via de binnenkant van de paal binnen.

Door het gelijkspel blijft Heracles Groningen voor op de ranglijst. De Almeloërs staan twaalfde met 23 punten en hebben een punt meer dan de Groningers, die de dertiende plek bezetten.

NAC-VVV

Iets later op de avond leek NAC tegen VVV op weg naar minimaal een punt, maar de Bredanaars moesten toch weer een nederlaag slikken. Twintig minuten voor tijd scoorde Lennart Thy namens de bezoekers: 0-1. Na terugleggen van Ralf Seuntjens schoot de spits beheerst binnen.

NAC, waar trainer Stijn Vreven vanwege een schorsing nog vanaf de tribune moest toekijken, had grotendeels een overwicht. De degradatiekandidaat kreeg weinig echt grote kansen, al raakte Rai Vloet vlak voor de treffer van VVV de paal met een kopbal.

Door de nederlaag blijft NAC steken op zestien punten uit twintig wedstrijden. Daarmee bezet de ploeg van Vreven de zestiende plaats in de Eredivisie. Alleen Roda JC (twaalf punten) en Sparta Rotterdam (elf) staan er slechter voor.

Het VVV van coach Maurice Steijn hoeft zich weinig zorgen te maken. De Limburgers verzamelden tot dusver 26 punten en staan daarmee op plaats tien.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie