Miquel Nelom maakt het seizoen als huurling af bij Sparta Rotterdam. De 27-jarige linksback van Feyenoord kon in De Kuip niet meer op een basisplaats rekenen onder trainer Giovanni van Bronckhorst.

Nelom speelde tot dusver 157 duels in de Eredivisie: 125 voor Feyenoord en 32 voor Excelsior, de derde profclub van Rotterdam. Zijn contract bij Feyenoord loopt komende zomer af.

Van Bronckhorst gunde de vleugelverdediger deze voetbaljaargang slechts acht keer speeltijd. Nelom deed zes keer mee in de competitie en mocht één keer opdraven in zowel de KNVB-beker als Champions League.

Nelom is medisch goedgekeurd en zal maandag aansluiten bij de A-selectie van Sparta Rotterdam. De nieuwe trainer Dick Advocaat roept al langer om defensieve versterking op Het Kasteel.

Güveli

Eerder versterkte de hekkensluiter van de Eredivisie zich wel al met drie andere huurlingen. Dabney dos Santos en Fred Friday kwamen tijdelijk over van AZ en Soufyan Ahannach mag in Spangen speelminuten maken van het Engelse Brighton & Hove Albion.

Vorige week zag Advocaat nog een andere transfer afketsen. Sparta was het met Fenerbahçe al eens geworden over de huur van Yigithan Güvel, maar zag daarvan af nadat de Turkse verdediger een serieuze blessure opliep.

Door drie opeenvolgende nederlagen in 2018 staat Sparta laatste in de Eredivisie. Vrijdag werd nog met 2-1 verloren bij sc Heerenveen.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie