De KNVB hoopt Ronald Koeman zo snel mogelijk aan te stellen als bondscoach van het Nederlands elftal. Beide partijen zijn zelfs al met elkaar in gesprek.

Dat bevestigde Koeman vrijdagavond aan Voetbal InternationalKNVB-directeur Eric Gudde zei eerder deze week al dat hij eind februari de nieuwe bondscoach wil presenteren en de keuze lijkt nu definitief op Koeman te zijn gevallen.

De KNVB zoekt al maanden naar een opvolger van Dick Advocaat, die van mei tot november vorig jaar keuzeheer was van Oranje als opvolger van de ontslagen Danny Blind.

De 70-jarige Advocaat, die er met het Nederlands elftal uiteindelijk niet in slaagde om een ticket veilig te stellen voor het WK van komende zomer in Rusland, stond op 14 november voor de laatste keer voor de groep in de vriendschappelijke interland tegen Roemenië (0-3).

Koeman

Koeman zit sinds eind oktober zonder werk nadat hij werd ontslagen bij Everton, waar hij sinds de zomer van 2016 onder contract stond. Eerder in zijn loopbaan had de 78-voudig international Southampton, Feyenoord, AZ, Valencia, PSV, Ajax en Vitesse onder zijn hoede.

Koeman, die nog nooit fungeerde als bondscoach, liet eind december al weten dat hij Oranje wel ziet zitten. "Ik heb altijd gezegd dat het een ambitie van mij is om dat ooit te doen. Na al die jaren heb ik zo mijn voorkeuren en ik geef eerlijk toe dat het Nederlands elftal daar ook toe behoort."

Als de KNVB en Koeman snel tot een akkoord komen, zit de coach in maart al voor de eerste keer op de bank. Oranje speelt die maand oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal.