De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond heeft trainer Diego Simeone van Atletico Madrid voor drie bekerwedstrijden geschorst.

De 47-jarige Argentijn werd deze week tijdens de verloren return in de kwartfinales van de Copa del Rey tegen Sevilla (3-1) naar de tribune gestuurd door de scheidsrechter.

Simeone gaf de leidsman een cynisch bedoeld applausje toen hij in de slotfase moest vertrekken. De tuchtcommissie kon dat gebaar niet waarderen en besloot, naast de reguliere schorsing van één wedstrijd, er nog twee duels bovenop te doen.

Doordat de uitsluiting alleen voor bekerwedstrijden geldt, mag Simeone in de Primera Division wel gewoon op de bank zitten bij Atletico.

De Madrileense ploeg werd over twee duels met 5-2 verslagen door Sevilla. De schorsing van Simeone gaat dus pas volgend seizoen in.

Barcelona

In de competitie is Atletico met 43 punten uit twintig wedstrijden de naaste belager van koploper FC Barcelona, dat vooralsnog ongenaakbaar is. De Catalanen gaan met 54 punten royaal aan kop.

Atletico neemt het zondag, met dus Simeone op de bank, om 16.15 uur thuis op tegen Las Palmas. De bezoekers bezetten de voorlaatste plaats in La Liga.