Gregory van der Wiel vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker in Canada. De 29-jarige verdediger kan een contract voor twee jaar tekenen bij FC Toronto, de regerend kampioen van de Major League Soccer (MLS).

De zaakwaarnemer van Van der Wiel bevestigde de naderende overstap vrijdag in gesprek met De Telegraaf. De 46-voudig Oranje-international moet alleen nog enkele financiële details afronden en de medische keuring doorstaan.

Van der Wiel staat momenteel onder contract bij Cagliari, waar hij afgelopen zomer nog een driejarig contract tekende. De rechtsback kwam slechts tot vijf wedstrijden bij de Serie A-club, waarvan drie als basiskracht. 

Daarvoor beleefde Van der Wiel ook al een tegenvallend avontuur bij Fenerbahçe. In Turkije kwam hij vorig seizoen slechts in elf competitiewedstrijden in actie.

Ajax

Bij Ajax (2006-2012) en Paris Saint-Germain (2012-2016) was Van der Wiel wel van vaste waarde. In Amsterdam werd hij onder meer twee keer kampioen, terwijl hij met de Parijzenaars vier landstitels mocht vieren. 

De laatste interland van Van der Wiel, die in 2010 als basisspeler meedeed in de verloren WK-finale tegen Spanje, dateert van 6 september 2015. Het Nederlands elftal verloor toen de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije met 3-0.