Feyenoord is er woensdag niet in geslaagd de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht te winnen. De Rotterdammers moesten in Stadion Galgenwaard genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord nam in de 23e minuut nog wel de leiding door een doelpunt van Sam Larsson, maar FC Utrecht kwam in de 41e minuut alweer langszij dankzij een treffer van Gyrano Kerk.

De regerend landskampioen wacht door de remise nog altijd op de eerste overwinning van 2018, omdat afgelopen zondag de eerste wedstrijd na de winterstop al werd verloren van aartsrivaal Ajax (2-0).

Feyenoord is sowieso aan een zeer teleurstellend seizoen bezig want na negentien speelrondes bedraagt de achterstand als nummer zes van de ranglijst al zestien punten.

Bij Feyenoord maakte Robin van Persie tegen FC Utrecht zijn rentree na veertien jaar in het buitenland te hebben gespeeld. De 34-jarige spits verving in de 81e minuut Dylan Vente, die op zijn beurt in de punt van de aanval de plek innam van de geschorste Nicolai Jörgensen.

FC Utrecht en Feyenoord maakten er een wat gezapige eerste helft van. Het tempo lag aan beide kanten niet al te hoog, waardoor kansen in de eerste 45 minuten schaars waren.

Schroom

Feyenoord sloeg bij de eerste de beste mogelijkheid in de 23e minuut wel gelijk toe. Larsson kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en verschalkte de niet vrijuit gaande doelman David Jensen met een schot in de verre hoek: 1-0.

FC Utrecht stichtte pas in de 41e minuut het eerste gevaar, maar ook dat leverde gelijk succes op. Kerk wurmde zich simpel langs Renato Tapia en schoof de bal vervolgens beheerst onder de uitkomende keeper Brad Jones door: 1-1.

FC Utrecht en Feyenoord gooiden in de tweede helft de schroom volledig van zich af, met als gevolg dat de wedstrijd een stuk levendiger werd en er genoeg viel te genieten voor beide doelen.

Zo schoot Kerk rakelings naast, tikte Jensen een vrije trap van Larsson uit de kruising en lag Jones in de weg bij een poging van dichtbij van Zakaria Labyad.

De 1-1 als eindstand leek door die missers onvermijdelijk. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst probeerde met het inbrengen van Van Persie nog wel de winnende goal te forceren, maar de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal kon ondanks een goede schietkans met rechts een gelijkspel niet voorkomen.

Van Persie maakt na veertien jaar rentree voor Feyenoord

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie