Feyenoord begint woensdag met drie wijzigingen in het basisteam aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht ten opzichte van de verloren Klassieker van afgelopen zondag tegen Ajax (2-0).

Trainer Giovanni van Bronckhorst geeft Sofyan Amrabat en Sam Larsson de voorkeur boven Jens Toornstra en Jean-Paul Boëtius en kiest zoals verwacht voor Dylan Vente als vervanger van de geschorste Nicolai Jörgensen.

Dat betekent dat de kersverse aanwinst Robin van Persie op de bank moet beginnen. De transfervrij van Fenerbahçe overgekomen spits trainde pas twee keer mee met de selectie.

Bij FC Utrecht geldt hetzelfde voor middenvelder Mateusz Klich, die deze week op huurbasis de overstap maakte van Leeds United.

Rico Strieder keert juist weer terug van een schorsing en veroordeelt Urby Emanuelson tot een reserverol. Sander van de Streek is volledig hersteld van de knieblessure die hij afgelopen vrijdag tegen AZ (1-1) opliep en staat ook weer aan de aftrap.

Afgelast

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord vangt om 20.00 uur aan en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Het duel in Stadion Galgenwaard stond aanvankelijk voor 10 december op het programma, maar werd destijds op het allerlaatste moment afgelast wegens hevige sneeuwval.

Feyenoord is als regerend landskampioen aan een uiterst teleurstellend seizoen bezig. De Rotterdammers bezetten slechts de vijfde plaats op de ranglijst en hebben al zeventien verliespunten meer dan koploper PSV.

FC Utrecht is terug te vinden op de zesde plek in de stand en komt bij een overwinning in punten op gelijke hoogte met Feyenoord.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Leeuwin, Janssen, Van der Meer; Strieder, Ayoub, Van de Streek, Klaiber; Kerk en Labyad

Opstelling Feyenoord: Jones; St. Juste, Van Beek, Tapia, Malacia; El Ahmadi, Vilhena, Amrabat; Berghuis, Vente en Larsson.