Erwin van de Looi vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Willem II. De trainer wil zijn aflopende contract in Tilburg niet verlengen.

De 45-jarige trainer zegt op de website van Willem II op zoek te gaan naar "een nieuw avontuur". "Persoonlijke beslissingen zoals deze neem ik vaak op gevoel. Nadat ik mijn besluit over mijn toekomst had genomen, heb ik de club hiervan op de hoogte gesteld."

"Dit geeft duidelijkheid voor iedereen. Willem II krijgt alle tijd zich te richten op mijn opvolging en wij kunnen alle energie steken in sportieve successen", aldus Van de Looi.

De coach is bezig aan zijn tweede seizoen in het Koning Willem II Stadion. Vorig jaar eindigde de club op de dertiende plaats, momenteel staat de ploeg een plek lager op de ranglijst van de Eredivisie.

Willem II heeft met de KNVB-beker nog kans op een prijs dit seizoen. Volgende week donderdag speelt de ploeg in de kwartfinale thuis tegen Roda JC.

"Zowel in de beker als de competitie liggen nog grote uitdagingen, waarop ik mij samen met de staf en spelers volledig wil richten", stelt Van de Looi. "Onze ambitie is om samen met het publiek als twaalfde man het seizoen op een mooie manier af te maken. Daarin hebben we alle vertrouwen."

Mathijsen

De oud-verdediger was eerder drie jaar trainer van FC Groningen. Door nu al bekend te maken over een halfjaar te vertrekken, geeft hij Willem II de mogelijkheid om rustig op zoek te gaan naar een opvolger.

Technisch directeur Joris Mathijsen van Willem II: "We hadden afgesproken onze samenwerking in maart te evalueren. Erwin heeft ons echter vorige week laten weten zijn contract niet te verlengen."

"Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze en hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer."

Faber

Eerder op woensdag maakte FC Groningen al bekend dat trainer Ernest Faber aan het eind van het seizoen vertrekt.

In de laatste vijftien competitieduels moet Van de Looi Willem II behoeden voor degradatie. De Tilburgers hebben slechts één punt meer dan streekrivaal NAC Breda, dat zestiende staat in de Eredivisie.

Zondag om 16.45 uur begint Van de Looi met Willem II aan het thuisduel met AZ.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie