Fred Rutten heeft woensdag een contract voor anderhalf jaar getekend bij Maccabi Haifa. De 55-jarige trainer was ook in beeld voor het technisch directeurschap bij de KNVB.

"Er is ook contact geweest, maar ik heb laten weten dat ik nog op het veld wil staan", zegt Rutten tegen Tubantia over de interesse van de Nederlandse voetbalbond.

Rutten leidt donderdag zijn eerste training bij de Israëlische club, waar hij de opvolger is van interim-trainer Rob Maas. Mo Allach, die eerder bij de KNVB en Vitesse werkte, is technisch directeur van Maccabi, dat een moeizaam seizoen doormaakt.

De Israëlische topclub maakt een moeizaam seizoen door en staat na negentien duels op de tiende plek. Voor Rutten wordt wordt Maccabi zijn eerste klus als trainer sinds zijn vertrek eind vorig seizoen bij Al-Shabab uit de Verenigde Arabische Emiraten. Eerder was hij trainer van FC Twente, PSV, Feyenoord, Vitesse en Schalke 04. 

"Ik was erg onder de indruk van de visie van de club, de mensen die er werken, de faciliteiten en vooral van de wil om de club terug te brengen naar waar hij hoort", aldus Rutten op de site van Maccabi Haifa.

Oranje

Het is niet bekend wie de andere kandidaten zijn die de KNVB op het oog heeft voor het technisch directeurschap. De bond wil eerst een technisch directeur presenteren, voordat een nieuwe bondscoach wordt aangesteld.

Beide functies zijn al maanden vacant na het vertrek van respectievelijk Hans van Breukelen en Dick Advocaat.