Vitesse is dinsdag niet akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB van vijf duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, voor spits Tim Matavz.

De aanklager startte maandag een vooronderzoek naar aanleiding van de elleboogstoot die Matavz zaterdag uitdeelde aan sc Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries.

Zonder dat de bal in de buurt was, plantte Matavz na een halfuur spelen zijn rechterelleboog in het gezicht van Dumfries. Het incident ontging arbiter Allard Lindhout, maar op basis van de tv-beelden werd het vooronderzoek ingesteld.

Alle betrokken partijen moesten een verklaring inleveren. Op basis daarvan kwam de aanklager tot het voorstel van vier wedstrijden schorsing.

Doordat Vitesse daar niet mee akkoord gaat, volgt een zitting voor de tuchtcommissie van de KNVB. De betrokken partijen komen donderdagavond bijeen in Zeist.

Fraser

Matavz was zaterdag na Vitesse-Heerenveen (1-1) niet beschikbaar voor commentaar. Vitesse-trainer Henk Fraser ging wel in op het incident en hij vreesde al dat de aanklager een vooronderzoek zou starten.

"Ik denk niet dat je mijn mening nodig hebt over die actie", zei hij. "De wijze heren in Zeist zullen beslissen. Ik zal een elleboogstoot nooit goedpraten."

De eerstvolgende wedstrijd van Vitesse is zaterdag om 19.45 uur uit tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren staan vierde in de Eredivisie met acht punten voorsprong op de Arnhemse nummer zeven.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie