Javier Mascherano vertrekt na zevenenhalf jaar bij FC Barcelona. De Spaanse club organiseert woensdag een afscheidsceremonie voor de Argentijnse verdediger.

Dat bevestigt Barcelona dinsdag op de website. De 33-jarige Mascherano tekent hoogstwaarschijnlijk op korte termijn een contract bij het Chinese Hebei Fortune, dat naar verluidt zo'n 10 miljoen neertelt voor de Argentijn.

Het zat er al langere tijd aan te komen dat Mascherano zijn afscheid bij Barcelona aan zou kondigen. Volgens Spaanse media sluit hij zich vrijdag al aan bij zijn nieuwe werkgever, die momenteel in de Spaanse kustplaats Marbella verblijft.

Mascherano kwam in de zomer van 2010 over van Liverpool. In zevenenhalf jaar tijd speelde hij 334 officiële wedstrijden in het 'Blaugrana', waarin hij slechts één keer scoorde. De Argentijn veroverde achttien officiële prijzen met Barcelona.

Slechts drie niet-Spanjaarden speelden meer wedstrijden voor Barcelona dan de tot verdediger omgeturnde middenvelder: Lionel Messi, Phillip Cocu en Dani Alves. Mascherano speelde naast Barcelona en Liverpool voor West Ham United en het Braziliaanse Corinthians.

Gervinho

Bij Hebei Fortune kan Mascherano ploeggenoot worden van onder anderen Gervinho, Ezequiel Lavezzi, Hernanes en Stephane Mbia. De Chinese club wordt momenteel getraind door Manuel Pellegrini, de oud-coach van onder meer Real Madrid en Manchester City.

Ondanks zijn overstap naar China hoopt Mascherano komende zomer gewoon met Argentinië mee te mogen naar het WK. De 141-voudig international heeft nog maar twee interlands nodig om recordinternational Javier Zanetti (143) te evenaren.