Jong Ajax heeft zich maandag met een 3-2 thuiszege op SC Cambuur gehandhaafd op de derde plaats in de Jupiler League. Het duel tussen Jong AZ en FC Den Bosch leverde geen winnaar op: 1-1.

Jong Ajax nam op het eigen Sportpark De Toekomst al rap een 3-0 voorsprong. Mateo Cassierra krulde al vlot de 1-0 binnen, waarna Noa Lang met een schot in de verre hoek de voorsprong verdubbelde. Carel Eiting maakte er na 24 minuten spelen zelfs 3-0 van.

De ploeg van coach Michael Reiziger kwam in de tweede helft echter nog in de problemen. Nigel Robertha maakte er na een uur spelen 3-1 van, waarna de spits een kwartier voor tijd ook voor 3-2 zorgde. Robertha had vlak voor tijd zelfs 3-3 kunnen maken, maar verzuimde dat.

Door de zege komt Jong Ajax na 21 duels op 42 punten. Dat zijn er twee minder dan koploper Fortuna Sittard en één minder dan nummer twee NEC. Cambuur blijft in de middenmoot met 26 punten.

Jong AZ

Jong AZ kwam door Ferdy Druijf op voorsprong, maar Sven Blummel bezorgde FC Den Bosch in Wijdewormer alsnog een punt. Beide ploegen schieten met een punt weinig op. Jong AZ is voorlaatste met zeventien punten, Den Bosch tiende met 28 punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League