Manchester United en Arsenal hebben maandag de ruildeal tussen Alexis Sanchez en Henrikh Mkhitaryan afgerond. Sanchez stapt over naar United, Mkhitaryan bewandelt de omgekeerde weg. Concurrent Manchester City roerde zich door sterspeler Kevin De Bruyne langer aan zich te binden.

Manchester United en Arsenal hebben niet bekendgemaakt of er geld gemoeid is met de transfers en voor hoelang Sanchez en Mkhitaryan bij hun nieuwe clubs hebben getekend. Zij hebben allebei met goed gevolg de medische keuring doorstaan.

De 29-jarige Chileen Sanchez was bezig aan zijn vierde seizoen bij de 'Gunners', waar hij in 122 Premier League-duels zestig keer wist te scoren.

Dit seizoen kwam de vleugelaanvaller in negentien duels tot zeven doelpunten. Hij speelde eerder voor onder meer FC Barcelona en Udinese.

Mkhitaryan, eveneens 29, werd in de zomer van 2016 door United overgenomen van Borussia Dortmund. Voor de 'Mancunians' kwam de Armeense aanvaller dit seizoen in vijftien competitiewedstrijden in actie. Daarin vond hij eenmaal het net.

De Bruyne

Manchester City had zich eveneens bemoeid in de strijd om de handtekening van Sanchez, maar maakte de interesse nooit concreet.

De koploper van de Premier League wist wel sterspeler De Bruyne langer aan zich te binden. De 26-jarige Belgische middenvelder had nog een contract tot medio 2021, maar heeft dat maandag verlengd tot de zomer van 2023.

De Bruyne speelt sinds 2015 in Manchester. City nam hem destijds over van VfL Wolfsburg. Eerder kwam de middenvelder uit voor Chelsea, Werder Bremen en KRC Genk.

Dit seizoen was De Bruyne in 32 officiële duels al goed voor acht doelpunten en dertien assists.