Mateusz Klich speelt het komende halfjaar voor FC Utrecht. De Poolse middenvelder wordt door de Domstedelingen voor de rest van het seizoen gehuurd van Leeds United.

Klich (27) speelde eerder in de Eredivisie. Hij kwam anderhalf jaar voor PEC Zwolle uit en droeg vorig seizoen het shirt van FC Twente.

De Enschedeërs verkochten de tienvoudig international van Polen aan Championship-club Leeds, maar daar kwam hij weinig aan spelen toe. Nu kiest hij dus voor een verhuur aan FC Utrecht.

"Wij zijn ervan overtuigd dat Mateusz onze selectie voorziet van een extra kwaliteitsimpuls. Hij heeft aangetoond een speler te zijn die in de Eredivisie het verschil kan maken", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de site van FC Utrecht.

"Mateusz heeft een enorme drive om zich bij ons in de kijker te spelen van WK-deelnemer Polen. Hij geeft trainer Jean-Paul de Jong een extra optie op het middenveld en kan in die linie op meerdere posities uit de voeten."

72 duels

In de Eredivisie kwam Klich namens PEC en FC Twente tot 72 duels, waarin hij twaalf keer scoorde en vijftien assists gaf. Eerder speelde hij voor onder meer VfL Wolfsburg en 1. FC Kaiserslautern.

Mogelijk maakt Klich, die met rugnummer 13 gaat spelen, woensdag al zijn debuut wanneer FC Utrecht het om 20.00 uur in eigen huis opneemt tegen Feyenoord.

De Utrechters speelden vrijdag in de negentiende speelronde met 1-1 gelijk op bezoek bij nummer drie AZ en bezetten in de Eredivisie zelf de zesde plaats.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie