Koploper PSV begint zondag zonder aanvoerder Marco van Ginkel aan de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De middenvelder wordt vervangen door Mauro Junior.

Van Ginkel liep in de winterstop tijdens het trainingskamp van PSV in de Verenigde Staten een lichte blessure op en is niet fit genoeg voor de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. 

Voor zijn vervanger, de 18-jarige Braziliaan Mauro Junior, is het zijn basisdebuut. Door het ontbreken van Van Ginkel draagt Luuk de Jong in Almelo de aanvoerdersband bij de Eindhovenaren. 

Trainer Phillip Cocu bracht verder geen wijzigingen aan ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse eind vorige maand (2-1). Dat betekent dat onder anderen Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix aan de aftrap staan. 

Aanwinst Maximiliano Romero, de 18-jarige aanvaller die per 1 januari werd overgenomen van het Argentijnse Velez Sarsfield, zit nog niet bij de selectie. De Argentijn is geblesseerd.

PSV staat aan kop in de Eredivisie met 46 punten, terwijl Heracles de twaalfde plek inneemt op de ranglijst. De wedstrijd in Almelo begint om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen.

Opstelling Heracles Almelo: Castro; Breukers, Wuytens, Pröpper, Hardeveld; Niemeijer, Jakubiak, Monteiro; Peterson, Vermeij, Darri.

Opstelling PSV: ​Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Hendrix, Ramselaar, Mauro; Bergwijn, De Jong en Lozano. 

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie