Virgil van Dijk lijkt zich op te kunnen maken voor zijn Premier League-debuut bij Liverpool. De recordaankoop is door manager Jürgen Klopp opgenomen in de wedstrijdselectie. 

Van Dijk moest afgelopen weekend de topper tegen Manchester City (4-3 winst) nog aan zich voorbij laten gaan. De 26-jarige verdediger kampte met een hamstringblessure. 

Liverpool, de nummer vier van de Premier League, wacht maandagavond de uitwedstrijd tegen Swansea City, de hekkensluiter. Van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen wonnen de 'Reds' er drie. Twee keer trok Swansea aan het langste eind. 

De Oranje-international, die deze winter voor een bedrag van liefst 84 miljoen euro overkwam van Southampton, speelde tot dusver alleen nog in de FA Cup voor Liverpool. In het duel met stadgenoot Everton zorgde Van Dijk in de slotfase voor de winnende treffer: 2-1. 

Het is nog de vraag of sterspeler Mohamed Salah mee kan doen tegen Swansea. De clubtopscorer verliet deze week met ziekte noodgedwongen het trainingsveld.

Ook Ragnar Klavan en Dejan Lovren zijn een vraagteken. Daniel Sturridge is daarentegen fit. Voor Jordan Henderson en Alberto Moreno komt de wedstrijd tegen Swansea nog te vroeg.  

Bekijk het programma en de stand in de Premier League