De wedstrijd tussen subtoppers Vitesse en sc Heerenveen heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd: 1-1. In de onderste regionen van de Eredivisie leverde Roda JC-FC Twente dezelfde uitslag op.

Bij Vitesse-Heerenveen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van de Deen Daniel Höegh. Nog voor rust maakte Pelle van Amersfoort met een bekeken inzet gelijk.

Na rust waren de beste kansen voor Vitesse. Thomas Bruns was het dichtst bij een treffer, maar hij raakte met een vlammend schot de paal. Namens Heerenveen was spits Henk Veerman gevaarlijk.

Vitesse en Heerenveen presteren dit seizoen allebei wisselvallig. De Arnhemmers nemen door het punt wel de zevende plaats in de Eredivisie over van ADO Den Haag, dat eerder op de avond de zege weggaf tegen VVV-Venlo (1-1).

Het Heerenveen van trainer Jurgen Streppel bezet achter Vitesse en ADO de negende plek. De Friezen verzamelden 24 punten in negentien wedstrijden.

Roda-Twente

FC Twente nam op bezoek bij Roda JC in de 53e minuut de leiding door een doelpunt van Haris Vuckic, maar de thuisploeg kwam in de 89e minuut nog langszij dankzij een treffer van Dani Schahin.

Tom Boere had het Twente van trainer Gertjan Verbeek de zege kunnen bezorgen, maar de Jupiler League-topscorer van vorig seizoen raakte voor rust de paal en deed dat bij een 0-1 stand nogmaals bij een levensgrote kans.

Bij Twente maakte de deze week van PSV overgekomen Adam Maher gelijk zijn debuut in de basisopstelling en ontbrak de tweede kersverse aanwinst Mounir El Hamdaoui nog in de wedstrijdselectie.

Roda en Twente blijven door het gelijkspel de nummer zeventien en zestien op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten (twaalf om zestien).

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie